Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/3/2015 ΠΟΕΠΠΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/3/2015


 


            AΠ-20150309-000224                                                      Αθήνα, 9 Μαρτίου 2015
                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράταση της διάρκειας  της Δημόσιας  Διαβούλευσης  για το σχέδιο  «Κανονισμού Πρακτόρων» που πρότεινε η ΟΠΑΠ Α.Ε. και αναρτήθηκε από την Επιτροπή   Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων στην διαδικτυακή πύλη  www.opengov.gr  έδωσε  η ΕΕΕΠ με νέα ανακοίνωσή της, τρεις ημέρες πριν εκπνεύσει η καταλυτική  ημερομηνία που αρχικά έληγε στις 10 Μαρτίου 2015.
    Η Δημόσια Διαβούλευση παρατείνεται μέχρι 29 Μαΐου 2015
Είναι σαφώς μια πολύ θετική εξέλιξη για τον κλάδο η οποία δικαιώνει τους πράκτορες, αποτέλεσμα στοχευόμενων ενεργειών της ΠΟΕΠΠΠ, που  οδήγησαν την ΕΕΕΠ να πράξει το αυτονόητο, δίνοντας το επαρκές περιθώριο των 90 ημερών στους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους στα θέματα που τους αφορούν άμεσα, εφόσον δεν το έκανε, όπως όφειλε, η ΟΠΑΠ Α.Ε., πριν καταθέσει το σχέδιο Κανονισμού στην ΕΕΕΠ. Το χρονικό αυτό διάστημα πιστεύουμε είναι αρκετό για να μπορέσουμε και το θέμα του προτεινομένου κανονισμού να εξετάσουμε ως προς την ουσία του και να υποβάλλουμε τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας, αλλά και με αυτή την αφορμή να επανεξεταστούν συνολικά όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο χρόνο στις σχέσεις ΟΠΑΠ –Πρακτόρων, κυρίως δε το θέμα της εγκατάστασης των 16.500 VLTs.
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ, η οποία συνέδραμε αποτελεσματικά και με αμεσότητα, αναγνωρίζοντας το βάσιμο των αιτημάτων μας. Η παράταση της διάρκειας της διαβούλευσης, είναι ουσιαστικά μια ενέργεια αποκατάστασης της ισονομίας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να αποκατασταθεί ένα φυσιολογικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του ΟΠΑΠ και των Πρακτόρων, το οποίο είχε πάψει να υπάρχει εδώ και καιρό, με αποκλειστική υπαιτιότητα της ΟΠΑΠ. Το επί 60 χρόνια υφιστάμενο δίκτυο των πρακτόρων της ΟΠΑΠ και οι οικογενειακές επιχειρήσεις που το συναπαρτίζουν, πρέπει να συνεχίζει να στηρίζεται όχι μόνο για λόγους επιβίωσης του κλάδου  αλλά κυρίως για  το καλό του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας.
 Όσο για τα υπόλοιπα θέματα που μας απασχολούν εδώ και μήνες, να είναι  σίγουροι οι πράκτορες ότι η ΠΟΕΠΠΠ, μέσα σε ομολογουμένως δύσκολες  συνθήκες, κάνει το καλύτερο δυνατό, παρά το γεγονός ότι συνεχώς προκύπτουν νέα  προβλήματα  για  τον κλάδο.
Ο Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Μανώλης Περάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Blogger news